Перейти до змісту
Мова сторінки uk / UA
Мова сторінки

Портал з працевлаштування MANUVIA розділений на окремі регіони відповідно до ринку праці. Водночас ви маєте можливість перекласти інформацію на потрібну мову.

українська
Україна
Зі світу роботи

Як правильно реагувати на пропозицію роботи

Як реагувати на пропозицію роботи? На «ти» чи на «ви»? Ніхто Вам не  дзвонить, що з цим робити? Запамятайте кілька основних правил і вирішіть ці питання раз і назавжди.

На пропозиції роботи можна реагувати по-різному. Ви можете надіслати електронний лист, залишити повідомлення в соціальній мережі або заповнити контактну форму. Яку б форму ви не вибрали, ці кілька правил допоможуть вам досягти успіху.

Дотримуйтесь формальності та пристойності

Відповідь на пропозицію про роботу вимагає певної формальності та пристойності. Гарне враження справлять привітання, коротке знайомство та контактна інформація.

Як це може виглядати?

Доброго дня,

мене звати Остап Шевчук, і я подаю заявку на роботу в Нітрі на посаду виробничого оператора. Я знайшов рекламу на веб-сайті work.ua. Це мій перший досвід роботи, але під час навчання я доставляв товар у компанії XYZ. Я буду радий, якщо ви надасьте відповідь. Готовий розпочати працювати негайно. Тел. Номер +38011 111 11 11, електронна адреса: ostap.shevchuk@gmail.ua

З повагою О.Шевчук.

Будьте терплячі

Агенції зайнятості відповідають на всі запити про роботу. Однак бувають періоди, коли вакансії представляють великий інтерес. В основному це перші дні тижня, коли збираються реакції з вільних вихідних. Отже, доза терпіння та розуміння на першому місці. Якщо ви не отримаєте відповідь протягом 4 робочих днів, спробуйте зателефонувати та дізнатись інформацію у цій формі.

Відповідайте на пропозицію роботи телефонатом

Це правда, що найшвидший спосіб дізнатися інформацію – по телефону. Агенції зайнятості мають свої відділення в центрах, де рекрутери звертаються до зацікавлених людей із пропозицією роботи по телефону.

Співробітники проведуть співбесіду по телефону, з’ясують, чи відповідаєте ви необхідним вимогам та нададуть  детальну інформацію про посадову інструкцію, пільги, зарплату. Запропонують навіть іншу відкриту позицію, на яку ви спочатку не відреагували, але вона підходить вам набагато краще, виходячи з ваших умов та критеріїв.

Не реагуйте на одну пропозицію багато разів

Найпоширеніша помилка – надіслати безголовий запит  кілька разів. Ви зацікавите потенційного роботодавця, але не в самому позитивному сенсі. У той же час ви додаєте роботу фахівцю з персоналу, який повинен відповісти на багато інших запитів і зможе зв’язатися з вами пізніше.

Прочитайте вимоги до працівника

Якщо на вакансію автонавантажувача необхідний досвід роботи, людина без досвіду не підійде. Те саме стосується вимог до мови. Якщо в пропозиції про роботу є вимога до знання іноземної мови, ви можете розраховувати на тестування своїх мовних навичок. Тому доцільно розглянути ці вимоги і по-справжньому подумати, чи підходить вам посада.

Так як? Ви вже знаєте, як відповісти на оголошення про роботу? Ми віримо, що так.

Якщо залишились питання, наші рекрутери проконсультують вас. Вони доступні кожного робочого дня з 9.00 до 17.00 за телефоном +38093 511 15 80 або залишіть повідомлення на Facebook для нашого віртуального консультанта V.I.K.I. і ми з вами зв’яжемося.