Перейти до змісту
Мова сторінки uk / UA
Мова сторінки

Портал з працевлаштування MANUVIA розділений на окремі регіони відповідно до ринку праці. Водночас ви маєте можливість перекласти інформацію на потрібну мову.

українська
Україна
Зі світу роботи

Інтерв’ю по телефону

Інтерв’ю з рекрутером Інгою:

Як проходить інтерв’ю по телефону?

Ми взяли інтерв’ю у нашого рекрутера Інги, яка вже 2 роки працює в штатному агентстві «Манувія» і щодня допомагає людям знайти хорошу роботу. Ви дізнаєтесь, як проходить співбесіда по телефону, і дізнаєтесь, як не попастися на обман нелегального агенства. Вам цікаво? Читайте далі.

Чи можете ви розказати, як  проходить співбесіда по телефону?

В першу чергу я представляюсь. Я запитую кандидата, чи є у нього час для короткої співбесіди, щоб ми могли розглянути пропозиції роботи та вибрати ідеальну роботу для нього. Якщо кандидат погодиться, я дізнаюся, в якій галузі працював і який його досвід роботи. Ми поговоримо про те, що може запропонувати йому наша компанія. Якщо кандидат проявить інтерес, ми разом знайдемо відповідну роботу, яка б його влаштовувала.

Яку роботу ви пропонуєте людям?

Ми пропонуємо роботу з різних галузей. Це в основному посади виробничих операторів, для яких кандидату зазвичай не потрібен попередній досвід. Це ручна робота на виробництві, де наші працівники зазвичай збирають деталі в машинах, накручують або оглядають готові вироби. Однак наша пропозиція також включає кваліфіковані посади, такі як водій навантажувача, зварювальник або медсестра, для яких потрібна спеціальна освіта.

Чим кандидати найбільше цікавляться?

Їх найбільше цікавить інформація про житло, чи надамо ми його безкоштовно, чи оплатимо транспорт. Кандидатів також цікавить, скільки вони зароблять, яка основна складова їх зарплати та скільки вони можуть заробити за допомогою бонусів. Я все їм детально пояснюю, і поступово ми знайдемо хорошу роботу. Ми пропонуємо житло та транспорт на 100% безкоштовно, майже кожного разу, коли пропонуємо роботу, тому приїхати не проблема, навіть якщо у кандидата не вистачає коштів.

Чи проводяться тести по телефону?

Ні, тести по телефону не проводяться. Кандидати роблять прості тести безпосередньо у відділенні.

На що слід звертати увагу людям, коли їм пропонують роботу по телефону?

Перш за все, потрібно з’ясувати, що це за агентство зайнятості. Чи зареєстровано воно в Управлінні праці, соціальних питань та сім’ї, та які про нього відгуки. Дуже важливо, скільки працівників має агентство та як довго воно працює на ринку праці. Ми працюємо більше 20 років і маємо понад 12 000 задоволених співробітників, які працюють для наших клієнтів за кордоном.

Чим працевлаштування через Манувію відрізняється від інших агентств?

Ми надійні, і в багатьох випадках ми можемо найняти людей на постійну роботу протягом декількох днів. Ми зазвичай платимо за перевезення людей до роботи, а також надаємо проживання. Більше того, надаємо координаторів, які доступні для вас кожного дня.

Чи можете ви запропонувати роботу для пар або групи друзів? Чи зацікавлені в цьому люди?

Звичайно, до нас звертається дуже багато пар, які хочуть разом виїхати на роботу. У такому випадку ми можемо забезпечити їм роботу як у Словаччині, так і в Чехії. До нас також звертаються групи друзів або більші групи людей. У нас навіть є кандидати, які передають наші контакти та рекомендують нас своїм знайомим, і ті в подальшому їдуть від нас працювати.

Уявімо собі, що я кандидат, я пройшов співбесіду і прийнятий на роботу. Який наступний крок?

Ми погодимо з вами щодо дати та часу відправлення. Ми будемо зв’язуватися до дня поїздки. Зазвичай кандидат подорожує на поїзді або автобусі. Після прибуття на станцію на вас чекатиме координатор. Він відвезе вас у гуртожиток та допоможе вам у влаштуванні. Наступного дня ви проходите тестування, підписуєте контракт і починаєте заробляти гроші.

Дякую Інзі за інтерв’ю. Не соромтеся та ознайомтеся з нашими поточними пропозиціями роботи. Ви лише за один крок від свого трудового договору! Зверніться до нас сьогодні.